Σήμα Σταθμού

Σήμα Σταθμού
RadioLive FM (2 χρόνια ιστοσελίδας)

Tuesday, November 21, 2006

Ο Χατζηγιάννης, η "Γλυκιά Συμμορία" και το VOX

Όλα ξεκίνησαν από τις φήμες που ήθελαν τις επερχόμενες εμφανίσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Οδός Πειραιώς 130 να ακυρώνονται...
Αρχικά ακούστηκε πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ενδέχεται να εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησαν οι φήμες που τον ήθελαν να είναι ο νέος "οικοδεσπότης" του VOX, στο οποίο εδώ και λίγες εβδομάδες εμφανίζονται οι Δόμνα Κουντούρη, Ησαΐας Ματιάμπα, Νίκος Μίχας, Γρηγόρης Πετράκος, Σοφία Στρατή, Τάμτα και Ραλλία Χρηστίδου.
Σήμερα το μεσημέρι, ο Δημήτρης Χατζόπουλος, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του σχήματος του VOX, απέστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρεται σε "έξωση από το VOX", ενώ λίγο μετά ακολούθησε η επίσημη απάντηση των επιχειρήσεων του Ηλία Μαροσούλη.

Ο Live FM σάς τις παραθέτει αυτούσιες και τις δύο...


"ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ THN... ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ VOX...
Επειδή η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Επειδή οι πράξεις των καλλιτεχνών δεν κρίνονται υπό το φως της νύχτας αλλά στο φως της μέρας, ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος του σχήματος της «Γλυκιάς Συμμορίας» (Δόμνα Κουντούρη, Ησαΐας Ματιάμπα, Νίκος Μίχας, Γρηγόρης Πετράκος, Σοφία Στρατή, Τάμτα, Ραλλία Χρηστίδου) που εμφανίζεται στο Vox από τις 10 Νοεμβρίου για προγραμματισμένες 30 παραστάσεις, είμαι υποχρεωμένος να κοινοποιήσω τα εξής:
Tην Παρασκευή 17/11 πληροφορηθήκαμε από ψιθυριστές ότι η συνεργασία του Μιχάλη Χατζηγιάννη με το χώρο «Πειραιώς 130» ναυάγησε κατόπιν αποπομπής του από τον επιχειρηματία και πως αμέσως συμφώνησε να πραγματοποιήσει εμφανίσεις με άλλον επιχειρηματία σε άλλο χώρο.


Επειδή ο επιχειρηματίας του Vox, Ηλίας Μαροσούλης, με είχε ενημερώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ξανά για το Vox παρόλο ότι ήδη είχε κλειστεί η συμφωνία για την εμφάνιση της «Γλυκιάς Συμμορίας» και ο ίδιος του είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, επικοινώνησα μαζί του για να διασκεδάσω τις λογικές ανησυχίες μου.


Σε αυτή τη συνομιλία ο κ. Μαροσούλης διέψευσε ότι ήδη είχε κλείσει συμφωνία με τον Μ. Χατζηγιάννη αλλά εμμέσως πλην σαφώς, κατόπιν των έντονων πιέσεών μου, ομολόγησε ότι στοχεύει να τον εγκαταστήσει στο χώρο από τις 15/12...
Αμέσως μετά επικοινώνησα με τον μάνατζερ του καλλιτέχνη Πασχάλη Μουχταρίδη, έδειξε έκπληκτος που ο επιχειρηματίας έκλεισε τον καλλιτέχνη του ενώ παίζει άλλο σχήμα στο χώρο (...λες και το σχήμα της «Γλυκιάς Συμμορίας» έπαιζε ... στα κρυφά στο Vox και δεν το γνώριζε πως ήταν προγραμματισμένο για 30 παραστάσεις), με ευχαρίστησε που τον ενημέρωσα και με διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον καλλιτέχνη για το προφανές ηθικό και επαγγελματικό ζήτημα που προέκυπτε.


Από εκείνη τη στιγμή βρέθηκα αντιμέτωπος με μια ιλαροτραγωδία, πρωτοφανή για την 20ετή πορεία μου στο χώρο αλλά πρωτοφανή και για την ως τώρα συνεργασία μου με τις επιχειρήσεις Μαροσούλη.
Το οικογενειακό περιβάλλον του επιχειρηματία, προσπαθούσε να με πείσει ότι το σχήμα της «Γλυκιάς Συμμορίας» στις 6 εμφανίσεις που πρόλαβε να πραγματοποιήσει μέχρι την Κυριακή που πέρασε, εισπρακτικά... έβαλε μέσα την επιχείρηση.


Φυσικά, η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς, το σχήμα ξεκίνησε καλά πριν από μία βδομάδα και τη δεύτερη, παρόλο ότι από την αρχή η επιχείρηση κι εγώ είχαμε συμφωνήσει ότι πρόκειται για καινούργια πρόταση που χρειάζεται υπομονή και συνεχή δουλειά για να μας βγει, πολλαπλασίασε τα ρεζερβέ και πραγματοποίησε το Σάββατο ένα ανεπανάληπτο sold out.
Η απήχηση του προγράμματος, η δικαίωση της καινούργιας πρότασης, και η πρωτοφανής διασκέδαση που συνέβαινε στο Vox, ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα έφερε γρηγορότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα. Και όλα αυτά χωρίς το πλήρωμα των γνωστών πούλμαν που σταθμεύουν στην Ιερά Οδό κάθε βράδυ. Μόνο με αυθορμήτως προσελθόντες πελάτες.


Αφού, λοιπόν, και τα τελευταία τους επιχειρήματα ως έωλα κατέρρευσαν με παρακάλεσαν να κατεβάσουμε το σχήμα συναινετικά για να εμφανιστεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τον οποίο ήδη είχαν προχωρήσει σε συμφωνία και μάλιστα κατ’ ομολογία τους αντιστάθηκαν στην απαίτηση του να κατέβει το σχήμα πολύ νωρίτερα γιατί ο ίδιος ζητούσε το χώρο από την 1η Δεκεμβρίου...
Η ιλαροτραγωδία σφραγίστηκε με ένα τηλεφώνημα της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της επιχείρησης που μου δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας κατανοεί το δίκαιο των ισχυρισμών μου αλλά δεν μπορεί να πράξει αλλιώς και θέλει να τον ενημερώσω αν το σχήμα θα κατέβει 2 ή 9 Δεκεμβρίου.
Πέραν του πρωτοφανούς συμβάντος που συμβαίνει για πρώτη φορά στις επιχειρήσεις του εν λόγω επιχειρηματία, όπως και οποιουδήποτε άλλου επιχειρηματία της Αθήνας που διαθέτει οργανωμένα κέντρα διασκέδασης, πέραν του πρωτοφανούς κυνισμού τον οποίο επιθυμώ απλά να εντοπίσω ως αυτονόητο στην εν λόγω απόφασή, αυτού και των συνεργατών του, επιθυμώ να θέσω το πελώριο κατά τη γνώμη μου ηθικό θέμα που προκύπτει από την επιλογή του Μιχάλη Χατζηγιάννη να βολιδοσκοπήσει χώρο στον οποίο ήδη εργάζονται συνάδελφοι του και ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε πριν ενδεχομένως δεχθεί τις αιτιάσεις του επιχειρηματία ότι το μαγαζί δεν πάει καλά να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και να διαπιστώσει με τις δικές του αισθήσεις την πραγματικότητα.


Επειδή το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές θεωρώ πως μόνο δημόσια μπορεί να κριθεί γιατί ο καλλιτέχνης, με όποια μορφή τέχνης και αν ασχολείται είναι δημόσιο πρόσωπο.
Επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά πρέπει και να το αποδεικνύει, ανεξαρτήτως των πράξεων του οιουδήποτε επιχειρηματία, που και αυτός φυσικά δεν μπορεί να αποφύγει την κρίση , ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δύναται ακόμη και τώρα με μια απόφαση, να μην εμφανιστεί στο Vox πριν τις 15 Ιανουαρίου που είναι προγραμματισμένες οι εμφανίσεις των παιδιών να πείσει τους συναδέλφους του στο Vox αλλά και την κοινή γνώμη ότι δεν ενέχεται στη συνομωσία που απειλεί μια «Γλυκιά Συμμορία» τραγουδιστών που ως νέοι αλλά ταχύτατα ανερχόμενοι και φανερά ταλαντούχοι δε σχετίζονται με ίντριγκες και κινήσεις νυχτερινού παρασκηνίου.

Ο επιχειρηματίας είναι αυτόνομος, δεν κρίνεται από το φιλόμουσο κοινό, ας κάνει ότι θέλει, ο καλλιτέχνης όμως κρίνεται και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον επιχειρηματία... Εκτός και αν τα νέα ήθη, στο βωμό μιας αχαλίνωτης φιλοδοξίας, υποκαθιστούν το ταλέντο και τη δημιουργική καλλιτεχνική προσπάθεια από συμμαχίες ξένες προς το τραγούδι και την ευαισθησία του.
Εδώ είμαστε και θα κριθούμε όλοι μας...

Δημήτρης Χατζόπουλος
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του σχήματος του Vox μέχρι... 9 Δεκεμβρίου."


Ακολουθεί η απάντηση της επιχείρησης:

"Σχετικά με το τέλος των παραστάσεων της «γλυκιάς συμμορίας» στο VOX...


Ο κ. Ηλίας Μαροσούλης υπάρχει στο χώρο σχεδόν μισό αιώνα.
Μέχρι σήμερα δεν έδωσε δικαίωμα ποτέ σε κανέναν να παραπονεθεί ότι δεν είχε την βοήθειά του, στηρίζοντας με πράξεις ειδικά τα νέα παιδιά. Απόδειξη για όλα αυτά είναι η παραχώρηση του χώρου VOX στο νεανικό σχήμα της «γλυκιάς συμμορίας», σε χώρο δηλαδή που μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής.
Παρά τον κόπο και τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε για να στηρίξει την εν λόγω παράσταση, με την τοποθέτηση πληθώρας διαφημιστικών αφισών σε όλη την Αττική, η παράσταση αυτή στέφθηκε με οικονομική αποτυχία.
Υπήρξαν κατά καιρούς τεράστιες παραστάσεις ανά τον πλανήτη και τεράστια προγράμματα που «κατέβηκαν» σε μια εβδομάδα διότι δεν κατάφεραν να «περάσουν» στο κοινό.
Η επιχείρηση προσπαθώντας να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, που σέβεται σαν καλλιτέχνες, ενώ θα μπορούσε να έχει «κατεβάσει» το σχήμα από την πρώτη εβδομάδα , θα το διατηρήσει και θα το στηρίξει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όπως ήδη έχει ανακοινώσει στον κ. Δημήτρη Χατζόπουλο.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν ήρθε ποτέ να ζητήσει τον χώρο, ο επιχειρηματίας όμως βλέποντας ότι το σχήμα που είχε δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολλές ακόμη παραστάσεις τον προσέγγισε και του ζήτησε να συνεργαστούν μετά το τέλος των παραστάσεων της «γλυκιάς συμμορίας». Mε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη δεν έχει ακόμη συμφωνήσει αν θα ξεκινήσουν και πότε παραστάσεις.
Ο κ.Χατζόπουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι καμία παράσταση δεν κατεβαίνει όταν έχει επιτυχία...

Η επιχείρηση"

No comments: