Σήμα Σταθμού

Σήμα Σταθμού
RadioLive FM (2 χρόνια ιστοσελίδας)

Wednesday, November 22, 2006

Η Έλενα βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βραβεύσει 10 νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που με το ντεμπούτο album τους έχουν καταφέρει να "σπάσουν" τα σύνορα της χώρας τους και να σημειώσουν επιτυχία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές - πέρυσι, μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν οι KT Tunstall (Αγγλία), Bebe (Ισπανία) και Arash (Σουηδία).
Φέτος, λοιπόν, η Έλενα Παπαρίζου είναι μία από τους 10 νέους καλλιτέχνες που θα παραλάβουν το European Border Breakers Award στην τέταρτη απονομή του συγκεκριμένου θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επιτυχία του πρώτου solo album της, "My Number One" (η ευρωπαϊκή έκδοση του "Προτεραιότητα (Euro Edition)") εκτός ελληνικών συνόρων.
ΕΒΒΑ απονέμονται με την συνεργασία της Ευρωπαικής IFPI, του European Music Office, της εταιρείας Πνευματικών Δικαιωμάτων GESAC και της Ενωσης Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών Impala.


Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις Κάννες κατα τη διάρκεια του Midem Festival, που είναι το σημαντικότερο event στον χώρο της παγκόσμιας δισκογραφίας και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στις Κάννες πάνω από 9.000 στελέχη των δισκογραφικών εταιρειών 93 χωρών του κόσμου, για meetings που διαρκούν πέντε ημέρες, κατά τα οποία συζητείται οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μουσική και το μέλλον της.
Στην απονομή, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το MTV Europe, παρών θα είναι ο Jan Figel (Επίτροπος Πολιτισμού της Κομισιόν), η Odile Quintin (Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Κομισιόν), Υπουργοί Πολιτισμού από διάφορες Ευρωπαικές χώρες και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της δισκογραφίας.

No comments: