Σήμα Σταθμού

Σήμα Σταθμού
RadioLive FM (2 χρόνια ιστοσελίδας)

Friday, March 07, 2008

Προβλέψεις υπέρ της Τσεχίας για το Εuro 2008

Οι πιθανότητες να επαναλάβει η Ελλάδα τον άθλο της Πορτογαλίας σύμφωνα με διακεκριμένους μαθηματικούς της ελβετικής τράπεζας UBS είναι μηδαμινές.
Μάλιστα δεν δίνουν καμία τύχη στην Ελλάδα ούτε για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αντίθετα εκτιμούν πως η Τσεχία θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας της Ιταλίας στον τελικό στην διαδικασία των πέναλτι.
Οι προβλέψεις βασίστηκαν σε στατιστικές κατηγορίες, όπως πρόσφατη φόρμα, εντός έδρας αποτελεσματικότητα αλλά και στη γενική κατάταξη της FIFA.
Πόσο σοβαρά όμως μπορεί να πάρει κανείς τούτες τις εκτιμήσεις; Σημειώνεται πως οι Ελβετοί μαθηματικοί έπεσαν διάνα στις προβλέψεις τους στο Μουντιάλ 2006, υπολογίζοντας πως η Ιταλία θα έφτανε μέχρι την κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ, όπως και έγινε.
Όσον αφορά στο Εuro 2008, οι πιθανότητες που αναλογούν στους Τσέχους για τον τίτλο είναι 51%. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς, η Ελβετία θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά αφού προηγουμένως αποκλείσει την Γερμανία, όμως εκεί θα βρει την Τσεχία και θα μείνει "εκτός νυμφώνος".
Η Ιταλία από την πλευρά της θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας στα ημιτελικά. Αυστρία και Πορτογαλία θα αποκλειστούν στη φάση των ομίλων.
(Πηγή: www.sport24.gr)

No comments: